Την δημιουργία κοινωνικού κινήματος συνταξιούχων προτείνει η Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

14.09.2016

Την δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κινήματος συνταξιούχων ως ενεργών πολιτών αποφάσισε να προτείνει το Δ.Σ. της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το σχετικό με την πρωτοβουλία δελτίο τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. που λάβαμε αναφέρει τα εξής :

«Σήμερα σε τακτική συνεδρίαση του Δ/Σ της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Κοινωνικού Κινήματος των συνταξιούχων ως ενεργών πολιτών που έχουν κρίση και μνήμη για τις επιλογές τους, διεκδικώντας παράλληλα χώρο και ρόλο.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μακράν της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνταξιούχοι, ορίζουν τη νέα αυταπάτη και επιμένουν σε αδιέξοδες ρητορείες  που δεν πείθουν, σε ένα ασφαλιστικό περιβάλλον χωρίς προσδοκία και ελπίδα.

Αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣΤΕ για τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων και διατυπώθηκαν ισχυρές αντιρρήσεις για τις «επιστολές» Κατρούγκαλου  που πρέπει να λάβουν την μορφή Διαπιστευτικής Πράξης Υπολογισμού Συντάξιμων  Αποδοχών και όχι απλά ενημερωτικού χαρακτήρα.

Κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση των συνταξιούχων στο πλαίσιο Περιφερειακών Συνδιασκέψεων από την Α.Γ.Σ.Σ.Ε. , όπως και η συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσφυγές στο ΣΤΕ και, γενικότερα, ενέργειες εξωστρέφειας για την ενεργοποίηση των συνταξιούχων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε.»

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline