Η Πολιτική Επιθεώρηση «Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

01.07.2016

Η Πολιτική Επιθεώρηση «Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» του Γεράσιμου Γεννατά θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο Ρεματιάς.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Για την προαναφερόμενη παράσταση ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς γράφει :  

«Τρία χρόνια Πατριδογνωσία. Γιατί; Γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κάπου προσφάτως διάβασα: «δεν χρωστάμε στους δανειστές μας, χρωστάμε στους ποιητές μας!» Σε μια δύσκολη κατάσταση, η μόνη δυνατότητα να αλλάξει κάτι, είναι η πιθανότητα να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στην Ελληνική Τραπεζική Δημοκρατία όπου επελαύνει το σκυλάδικο, όπου οι μικρομεσαίοι πρέπει να πεθάνουν για να ζήσουν μόνο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα multiplex cinemas και τα city links shopping centers, όπου η διαφθορά και η διαπλοκή που επέβαλλαν στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζουν να μας κυβερνάνε, «τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη».

Η Πατριδογνωσία είναι μια ποιητική πολιτική παράσταση πολύ αστεία άλλα και πολύ σοβαρή. Μια παράσταση που αναρωτιέται τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι. Μπορούμε άραγε να θυσιάσουμε το 2ο smartphone, τo 3o tablet, το 2ο αυτοκίνητο, το κάθε τρίτη μέρα μαλλί και νύχι, το κάθε Σάββατο στο σκυλάδικο, για να πάμε μια εκδρομή με φίλους;

Κείμενα του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα, του Μπρεχτ, του Μαγιακόφσκι συνομιλούν με σημερινά κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και του γράφοντος, πλαισιωμένα με τραγούδια και μουσική πάνω σε στίχους μεγάλων ποιητών και προσπαθούν να πείσουν τον άνθρωπο να κατανοήσει πως πρέπει επιτέλους να χειραφετηθεί από κάθε γελοία εξουσία που του κατατρώει τη ζωή. Αστεία άλλα και αιχμηρά.

Ζούμε σε μια υποδουλωμένη χώρα, σε μια φασίζουσα Ευρώπη και βαδίζουμε ολοταχώς προς μια νέα φεουδαρχία των τραπεζών και των εταιριών. Ο άνθρωπος δέχεται μια ανελέητη επίθεση από το χρήμα και οι τηλεκανίβαλοι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να το ονομάζουν δημοκρατία. Αν η τέχνη, η παιδεία και ο πολιτισμός δεν μπορούν να δείξουν στον άνθρωπο να είναι άνθρωπος τότε δεν υπάρχει ελπίδα.

Στην Πατριδογνωσία, η μουσική του Γιώργου Κομπογιάννη, η γλυκιά και ανθρώπινη σκηνοθεσία του Θανάση Χαλκιά και η ενέργεια του Βασίλη Μπαμπούνη στα τραγούδια, δημιουργούν τουλάχιστον αισιοδοξία. Ναι λοιπόν: Δεν Χρωστάμε στους δανειστές μας, Χρωστάμε στους ποιητές μας!»

Το σχετικό με την παράσταση δελτίο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου το οποίο λάβαμε στις 30-06-2016 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ενδιαφερόμενοι αντί εισιτηρίου δύναται να  συνεισφέρουν προαιρετική τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

 

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline