Με Επιτυχία εορτάστηκε η Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού

24/05/2016

Σε συνεργασία με το http://www.geopolitics.com.gr

Mε επιτυχία εορτάστηκε η 1η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού την Παρασκευή 20 Μαίου 2016

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής  πραγματοποιήθηκε χθες στο Athens Plaza Hotel η εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό: «Η Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας ως Εργαλείο Άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας ». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος με συντονίστρια την Ίνα Ταράντου, δημοσιογράφο, συμμετείχαν ο Γιώργο Μάρκου, καθηγητή Ιστορίας Δικαίου, ο Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας ιστορικός, ο Φραγκίσκος Βέρρος,πρέσβυς, ο Πέτρος Καψάσκης,υποψήφιος διδάκτορας Πολτιστικής Διπλωματίας,ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης και ο Κώστας Καρκανιάς, τ.πρόεδρος του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο δεύτερο μέρος με συντονίστρια τη Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Hellenic Nexus, συμμετείχαν η Μαίρη Μαρούλη –Ζηλεμένου, πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων Unesco, η Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard, συγγραφέας και Μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γιώργος Γαμπιεράκης και η Γιάννα Τριανταφύλλη, διευθύντρια της Φωνής της Ελλάδος.
Στο τρίτο μέρος, το σύνολο Αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής «ΛύρΑυλος» ταξίδεψε με νότες και μουσική το κοινό από τον Όμηρο, τον Ευρυπίδη και τον Σοφοκλή, στον Παλαμά, τον Ελύτη και τον Σεφέρη με τη χρήση αρχαίων μουσικών οργάνων.

Πριν από την επιτυχημένη εσπερίδα είχαν προηγηθεί, οι δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων με σύνθημα ο kosmos μιλά Ελληνικά.
Εθελοντές και πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές ντύθηκαν με μπλουζάκια που είχαν Ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται στα αγγλικά και ξεκίνησαν μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου φωτογραφήθηκαν και μίλησαν με τους τουρίστες προωθώντας την Ελληνική Γλώσσα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μάιος 2016 00:40
Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline