Έναρξη περιόδου 2016 – 2017 για το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΔΡΩΜΕΝΑ στο Χαλάνδρι.

26.09.2016

Από το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «Δρώμενα» στο Χαλάνδρι (Εσπερίδων 8, Κάτω Χαλάνδρι – τηλ. 2106897795 & 6984700927) λάβαμε την από 26-09-2016 ανακοίνωση εν όψη της νέας περιόδου και η οποία αναφέρει:

«Νέα προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες από τα ΔΡώΜΕΝΑ! Σας στέλνουμε αναλυτικά τα προγράμματά μας! Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας! Βρείτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και δράστε για εσάς!

Ελάτε εδώ, στα ΔΡΩΜΕΝΑ, σε έναν χώρο έμπνευσης και προσφοράς!

Στα ΔΡΩΜΕΝΑ, ΔΡώ για Μένα!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:

•Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού

Εδώ, στο ζεστό μας Εργαστήρι, σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ασφάλειας, τα παιδιά τολμούν, εμπιστεύονται, ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους, εσωτερικεύουν αξίες και ζουν τη δύναμη της φιλίας! Με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, μέσα από δραστηριότητες που περιέχουν μουσική, κίνηση, τραγούδι, χορό τα παιδιά ενισχύουν την πρωτοβουλία τους και αποκτούν αυτονομία. Συμμετέχουν ενεργά και βιώνουν συμβολικά τον κόσμο γύρω τους. Στο τέλος της χρονιάς, τα παιδιά ανεβάζουν σε Θεατρική Παράσταση το σενάριο της χρονιάς!

• Ομάδες Εικαστικής Έκφρασης

Στόχοι αποτελούν: η επαφή του παιδιού με τον εσωτερικό του κόσμο και η επικοινωνία με τους άλλους μέσα από τις δημιουργίες τουη εξάσκηση σε τεχνικές ζωγραφικής, η καλλιέργεια αισθητικής, η γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους, τα έργα τέχνης τους και τα καλλιτεχνικά ρεύματα. 

Το μάθημα εμπεριέχει βιωματική γνωριμία με τα υλικά (ιδιότητες/αντοχή). Ο παιδαγωγός ενθαρρύνει το κάθε παιδί να εξωτερικεύσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δράσει εξατομικευμένα δημιουργώντας μοναδικά έργα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ψυχικό του κόσμο και δουλεύοντας την έννοια της εξατομίκευσης.

Τα παιδιά επικοινωνούν μέσα από τα έργα τους, δημιουργώντας ιστορίες και ενσαρκώνοντας τες, λειτουργώντας στην πορεία ομαδικά. Κάθε παιδί μαθαίνει να λειτουργεί θετικά ως ο εαυτός του μέσα στην ομάδα.

Ειδικότερα τα εικαστικά αφορούν: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, κατασκευές, κουστούμια-σκηνικά, εικόνες και αντικείμενα της καθημερινότητας και της παράδοσης.

Στο τέλος της χρονιάς, οι μικροί καλλιτέχνες εκθέτουν δημόσια τα Έργα Τέχνης τους και αποθεώνονται από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες!!!

• Μουσικής/Ορχήστρας

Στο τμήμα μουσικής τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και την κίνηση να αποκτήσουν γνώση για τους μουσικούς κανόνες και την ιστορία της μουσικής, τις βιογραφίες μεγάλων συνθετών κ να αναλύσουν τις εποχές σε συνδυασμό με άλλες τέχνες (πχ πίνακες).

Αποκτούν βασικές γνώσεις σε διάφορα όργανα όπως πιάνο, κιθάρα, τρομπέτα, τρομπόνι, τσέλο, βιολί, κρουστά κτλ ώστε και να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις και τις κλίσεις τους

Εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από ήχους, ρυθμούς, και καταλήγουν να αποτελέσουν δημιουργικά μέλη μιας ορχήστρας.

Στο τέλος της χρονιάς, η ομάδα παρουσιάζει στους γονείς τη δουλειά της παρασέρνοντάς τους σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι!

• Χορωδίας/Κίνησης-Έκφρασης

Στην ομάδα αυτή τα παιδιά κατακτούν την ορθή χρήση της φωνή τους και επεκτείνουν τις δυνατότητές της και μαθαίνουν για τα μουσικά είδη. Σαν μέλη μιας ομάδας ωδικής, επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα από τον ρυθμό και άλλα ερεθίσματα που παρέχει ο δάσκαλος.

Τα μουσικά αυτά ερεθίσματα, είναι εκφραστικά και κινητικά και μετατρέπουν το μάθημα σε μία διασκεδαστική εμπειρία, ενεργοποιούν το σώμα και τις αισθήσεις και ενθαρρύνουν τα παιδιά να είναι άνετα και αυθεντικά όχι μόνο μέσα στην ομάδα αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο.

Τα παιδιά έχουν ενεργό ρόλο στην επιλογή των τραγουδιών

•Πρωινό πρόγραμμα για παιδιά από 1,5 ετών

*Επίσης διοργανώνουμε Παιδικά Πάρτυ με πρωτότυπη θεματολογία

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ:

Θεατρικό Εργαστήρι

Μέσα σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας, σεβασμού και κατανόησης για το κάθε μοναδικό άτομο γνωρίζουμε βιωματικά την Τέχνη του Θεάτρου.

Με θεατρικές ασκήσεις και με έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού και της διασκέδασης σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης, ξετυλίγουμε δημιουργικά τις εξελικτικές μας δεξιότητες και βρίσκουμε τις ισορροπίες μέσα μας και στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Αυτοσχεδιάζουμε, εξοικειωνόμαστε με το σώμα μας και τη φωνή μας, εκφραζόμαστε με κίνηση, λόγο, συναίσθημα, δυναμώνουμε τη θέλησή μας, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αυτενεργούμε συνεργατικά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:

•Εργαστήρι Θεάτρου και θεατρικού αυτοσχεδιασμού

Σε ελκύει η Τέχνη; Μέσα από θεατρικές τεχνικές, βιωματικές διαδικασίες και στοχεύοντας στη δική μας απελευθέρωση και ενθάρρυνση, ανακαλύπτουμε κρυφές πλευρές του εαυτού μας, ενισχύουμε τα εκφραστικά μας μέσα (σώμα, κίνηση, λόγος, φωνή). Επικοινωνώντας με το σώμα μας, καταφέρνουμε να το έχουμε ενεργοποιημένο, ζωντανό. Μαθαίνουμε πως να αφήνουμε το σώμα να μιλάει ανάλαφρο χωρίς πατενταρισμένα κλισέ είτε είναι πάνω στο σανίδι ή σε καθημερινές στιγμές της ζωής μας!!!

•Ομάδα αυτοεξέλιξης «Έκφραση σώματος & Λόγου» (μέσω συστημικής προσέγγισης)

Το σώμα μας κρατάει όλες τις μνήμες. Ότι μας έχει συμβεί! Σώμα μπλοκαρισμένο και εγκλωβισμένο. Ξεμπλόκαρε και απεγκλώβισε το σώμα σου, ξεσφράγισε τα λόγια σου. Μπορούμε να βρούμε ποιά είναι τα όριά μας, να τα ορίσουμε στους άλλους, να τα αναπτύξουμε για μας!

Με θεωρητική κατάρτιση και με βιωματικές ασκήσεις, με παιγνιώδη μορφή, ανακαλύπτουμε και συνθέτουμε το παζλ του εαυτού μας,  τρόπους επικοινωνίας με τους άλλους και τεχνικές-κλειδιά για μια αρμονική, ευτυχισμένη ζωή. Δράσε για σένα στα ΔΡΩΜΕΝΑ! Κλείσε έγκαιρα θέση.

•Φωνητικής Ψυχοθεραπείας

Η φωνή είναι ίσως το πιο σημαντικό μουσικό όργανο και το τραγούδι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να συνδεθούμε με τον βαθύτερο εαυτό μας αλλά και με τους γύρω μας. Η αναπνοή, η μουσική που εκφράζεται μέσω της ομιλίας, ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός, το τραγούδι και η λεκτική θεραπεία χρησιμοποιούνται για να προάγουν την εσωτερική ανάπτυξη και αλλαγή. Απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν ένα κοίταγμα εκ των έσω με βοήθημα την φωνή, τις νότες, τους εσωτερικούς μας μουσικούς ήχους!

•Φτιάχνω τη δική μου Μαριονέτα ...δημιουργώ την ιστορία μου!

Μία πρωτότυπη βιωματική εκμάθηση κατασκευής μαριονέτας!

Το μάθημα εμπεριέχει παιχνίδια ρόλων, βιωματικές ασκήσεις και ασκήσεις δημιουργικής γραφής που ενθαρρύνουν. Η συνολική αυτή εμπειρία καταλήγει να πάρει τη μορφή μιας μαριονέτας, την οποία ενσαρκώνει ο δημιουργός της. Στο τέλος, όλη η ομάδα μία αγκαλιά, συνδημιουργεί!

•Υγεία & αρμονία με Γιόγκα

Μέσα από ασκήσεις θετικού προσανατολισμού, σωστές και βαθιές αναπνοές και ήπια γυμναστική, εξαφανίζουμε το άγχος και το στρες, επιτυγχάνουμε την ενδυνάμωση των αδύναμων σημείων μας και τη χαλάρωση των μονίμων σφιγμένων. Φροντίζουμε το σώμα μας, να είναι ελεύθερο από πόνους και δυνατό.

Με υγιές σώμα και καθαρό νου ζούμε τη ζωή μας με ηρεμία, χαρά και δημιουργικότητα και περισσότερα χαμόγελα στον εαυτό μας!

•Ομάδα Μουσικής και Κρουστών

Μια νέα ομάδα που δε χρειάζονται γνώσεις μουσικής, μόνο καλή διάθεση! Ι ρυθμός έχει τη δική του γλώσσα και η ζωή-όπως αυτή που κυλάει μέσα μας-τον δικό της ρυθμό! Επικοινωνούμε μέσω ρυθμών και ήχων με την καθοδήγηση του εμψυχωτή-μουσικού και δημιουργούμε ομάδα! Το σώμα μας συμμετέχει, ζωντανεύει, αφουγκράζεται! Το ηχητικό αποτέλεσμα γίνεται ένα πολυσύνθετο κείμενο με συναίσθημα και νόημα! Γίνε μέλος της ομάδας!»


 


 


 


 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 20:48
Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline