Επιστημονική εκδήλωση «Ο ιός της γρίπης: πρόληψη, προφύλαξη, εμβολιασμοί, θεραπεία» από τον ΕΚΠΑ

26.09.2016

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον ιό της γρίπης από τους πλέον ειδικούς σε θέματα Παθολογίας, Λοιμώξεων, Μικροβιολογίας, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση του ιού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2016-2017 θα δοθούν σε ειδική επιστημονική εκδήλωση που οργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 10π.μ., στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης του ιστορικού Κεντρικού Κτηρίου (Πανεπιστημίου 30).

 Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα γίνει αναφορά στις σύγχρονες προσεγγίσεις σχετικά με τη Μοριακή Διάγνωση στο Εργαστήριο, καθώς και γενικότερα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του ιού. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις στρατηγικές πρόληψης και στην ανάγκη εμβολιασμού γενικότερα του πληθυσμού και ειδικότερα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αποδομώντας, παράλληλα, τους μύθους που συνοδεύουν τα εμβόλια.

 Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι: Σ. Τσιόδρας, Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ν. Σπανάκης, Αναπλ. Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μ. Καντζανού, Επικ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ε. Θηραίος, Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, και Γ. Δαΐκος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Μ.-Α. Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θ. Ρόζενμπεργκ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ε. Πατσούρης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Π. Σφηκάκης, και η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Χ. Λεμονίδου.

 Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσει συζήτηση.

 Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30, Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης, ώρα 10 π.μ.

 

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : www.diorismos.gr

 

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline