Σεμινάριο «Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία»

05/04/2016

 

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου οργανώνει σεμινάριο με θέμα: Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία, διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/04/2016 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρτογραφήσεις την ιστορία μιας οικογένειας, όπως το να καταγράψεις τις αναμνήσεις της, να φωτογραφήσεις σημαντικές στιγμές της, να περιγράψεις τους πρωταγωνιστές και τους αφανείς ήρωες στις οικογενειακές σχέσεις ή ακόμα και να αποκαλύψεις οικογενειακά μυστικά. Μια τέτοια κοινή μνήμη υπάρχει σε κάθε οικογένεια, αποκαλύπτεται κατά ένα μέρος στα οικογενειακά άλμπουμ, πιο ζωντανά αναπαρίσταται στις συνευρέσεις της οικογένειας, στις οικογενειακές ιστορίες και στα πρότυπα σχέσεων. Σαν ένα οικογενειακό άλμπουμ με χρήσιμες πληροφορίες θα ξεφυλλίσουμε οικογενειακές ιστορίες, μέσα από παραδείγματα γενεογραμμάτων. Το γενεόγραμμα ως ένα θεραπευτικό εργαλείο βοηθά τα άτομα μέσα από συμβολισμούς να αποκωδικοποιήσουν την οικογενειακή δομή, τα πρότυπα σχέσεων που υπήρχαν στην οικογένεια και με την κατάλληλη καθοδήγηση να αναγνωρίσουν τα οικογενειακά μονοπάτια και να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η ερμηνεία της παρούσας κατάστασης του ατόμου μέσα από την αποκωδικοποίηση των οικογενειακών σχέσεων. Δηλαδή, να αναδείξει συνδέσεις μεταξύ παρελθόντος και παρόντος μέσα από κοινές αποφάσεις και επιλογές των ατόμων της οικογένειας, τα πρότυπα ρόλων, που επανεμφανίζονται και να κατανοήσει το σύμπτωμα, που εμφανίζει το άτομο μέσα από μια ευρύτερη ματιά.

 

   Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζεται σε συνέχεια της προηγούμενης παρουσίασης «Δημιουργώντας το δικό σας Γενεόγραμμα».

 

 Ομιλήτρια: Ιφιγένεια Σωτηροπούλου Συμβουλευτική Ψυχολόγος (BA, MSc)

 

 Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 08/04/2016, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline