Εκδήλωση «Οι πρωτοπόροι της κοινωνικής καινοτομίας» από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

07.06.2016

 

Εκδήλωση με τον τίτλο «Οι πρωτοπόροι της κοινωνικής καινοτομίας- Les pionniers de l’innovation sociale» με θέμα την κοινωνική καινοτομία και την καινοτομία στους νέους διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 7μ.μ. στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα).

Η σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου αναφέρει τα εξής :

«Κύκλος «Η νεολαία που καινοτοµεί»

Όλο και περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα, στην Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται στην επιχειρηματικότητα με την επιθυμία να προτείνουν λύσεις για να επανασχεδιάζουν μια κοινωνία πιο συνεργατική, πιο αλληλέγγυα και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Μετά την έναρξη του κύκλου «Η Νεολαία που Καινοτομεί» στις 4 Απριλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αναδεικνύει τους επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών εγχειρημάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανατρεπτικής καινοτομίας. Η βραδιά της 16ης Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στην κοινωνική καινοτομία. Η Γαλλία είναι στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής καινοτομίας και αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο μοντέλο κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Αυτό το πεδίο επιχειρηματικότητας θέλει να τιμήσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Ελάτε να ανακαλύψετε τους πρωτοπόρους της κοινωνικής καινοτομίας, που οραματίστηκαν διαφορετικές απαντήσεις σε νέες κοινωνικές ανάγκες στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Αυτοί οι «τολμηροί» επικεφαλής εγχειρημάτων και δημιουργοί νεοφυών επιχειρήσεων θα έρθουν για να μας αφηγηθούν την ιστορία τους, τις δυσκολίες που ξεπέρασαν και την πορεία που διένυσαν για να δώσουν σάρκα και οστά στην καινοτομία τους. Ο στόχος είναι να εμπνεύσουν τους νέους Έλληνες και Γάλλους για να δημιουργήσουν ένα πραγματικό δίκτυο της «νεολαίας που καινοτομεί» και να εμπνεύσουν τους επενδυτές και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Αυτή τη βραδιά παρουσίασης ιδεών από τους γάλλους και έλληνες πρωτοπόρους θα παρουσιάσει ο Mathieu Baudin, συν-ιδρυτής του Institut des futurs souhaitables, ενώ στη διοργάνωση συμμετέχει και το ελληνικό τμήμα της Ashoka.

Το Ινστιτούτο θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει για αυτή την βραδιά εμβληματικούς εκπροσώπους της κοινωνικής καινοτομίας από τη Γαλλία:

Arnaud Mourot

Έχοντας οργανώσει τις πρώτες δράσεις της Ashoka Γαλλίας-Βελγίου-Ελβετίας το 2005, συντονίζει σήμερα την ανάπτυξη της Ashoka στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο. Η Ashoka είναι το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών. Εδώ και 30 χρόνια, η Ashoka έχει εντοπίσει, υποστηρίξει και βοηθήσει να αναπτυχθούν σχεδόν 3.300 πρωτοπόρους κοινωνικούς επιχειρηματίες της κοινωνικής καινοτομίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέλος της ομάδας ελεύθερης πάλης της Γαλλίας για 10 χρόνια, ο Arnaud Mourot έχει επίσης συν-ιδρύσει τη ΜΚΟ Sports sans Frontières και έχει ξεκινήσει άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Οι επιχειρηματίες της κοινωνικής αλλαγής

Adrien Aumont

Έχοντας συν-ιδρύσει εδώ και 8 χρόνια την πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Kiss Kiss Bank Bank για δημιουργικά και καινοτόμα εγχειρήματα, ο Adrien Aumont θα έρθει για να παρουσιάσει το πιο πρόσφατο από αυτά: το Hello Merci.

Οι επικεφαλής των εγχειρημάτων μπορούν να απευθυνθούν σε μία διαδικτυακή κοινότητα για να αναζητήσουν πόρους για τα εγχειρήματά τους. Αυτή η πλατφόρμα ξαναδίνει στα χρήματα τον αρχικό τους ρόλο, ο οποίος ήταν να διευκολύνουν το εμπόριο και όχι να έχουν κερδοσκοπική αξία. Ο Adrien Aumont αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένας πρώην σκράπας που παράτησε το σχολείο στα 14» και αποτελεί λαμπρή απόδειξη πως η περιέργεια και το πάθος είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Mathieu Baudin

Ιστορικός και ειδικός μελετών προοπτικής διερεύνησης, ο Mathieu Baudin συν-ίδρυσε το Institut des futurs souhaitables. Είναι επικεφαλής του κινήματος των «θετικών συνωμοτών», εφευρέτης των «ου-χρονικών διαλέξεων» και του εργαστηρίου «Ταξίδι στον επόμενο κόσμο». Το Ινστιτούτο του αποτελείται από ένα δίκτυο 150 ειδικών, επαγγελματιών και καλλιτεχνών που σχεδιάζουν τον κόσμο του μέλλοντος.
Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους φοιτητές»

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline