Υποτροφίες σε Έλληνες για σπουδές σε ιαπωνικά πανεπιστήμια

05/05/2016

 

Υποτροφίες σε Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια πρόκειται να χορηγήσει η Ιαπωνική Κυβέρνηση.

 

Οι υποτροφίες για το 2017 αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

 

Όπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμιση χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

 

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 ΓΕΝ (942 ευρώ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 ΓΕΝ (1.151 ευρώ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Πληροφορίες και αιτήσεις (μέχρι τις 31 Μαΐου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/scolership.htm και τα τηλέφωνα 210-670 9902.

 

ΠΗΓΗ : http://www.aftodioikisi.gr/

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline