3ο Συνέδριο Ελληνικής υψηλής στρατηγικής

18/05/2016

 

Το «3ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.), σε συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.), υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

 Η θεματολογία αφορά σε θέματα γεωπολιτικής, ναυτικής στρατηγικής, αλλά θα εξετάσει και τα κρίσιμα ζητήματα της θαλάσσιας ασφάλειας και των σύγχρονων ενεργειακών πολιτικών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών, η Σχολή Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι ομιλητές προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας, των ενόπλων δυνάμεων και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

 Το Συνέδριο θα λειτουργήσει ως forum ανταλλαγής προβληματισμών, βοηθώντας στην αλληλοκατανόηση και στη τελική σύνθεση μιας γενικής εικόνας για την ελληνική υψηλή στρατηγική, σε σχέση με τις πολιτικές που αφορούν την οικονομία της θάλασσας, τη θαλάσσια ασφάλεια και την αμυντική/ στρατιωτική διάσταση της. Το Ινστιτούτο εντάσσει το «3ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής» στη διαδικασία εκπλήρωσης του σημαντικού του ρόλου, να αποτελεί ενεργό τμήμα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέα διαλόγου για θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

 

 Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.), είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών για τη δημιουργία ενός φορέα, που συντονίζει το ερευνητικό και επιμορφωτικό έργο των διεθνολόγων του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline