Επικίνδυνη Πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο : Άσκηση – Αεροπορικός Αποκλεισμός σε Οινούσες και Ψαρά

15/05/2016

 

Επικίνδυνη πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.onalert.gr  την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία ζήτησε με ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα να εγκρίνει εναέριες περιοχές ασκήσεων μέσα στο Αιγαίο, για να τις περιλάβει στην μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

 

Η Ελλάδα απάντησε αρνητικά με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αποδεκτές τις τουρκικές απαιτήσεις γιατί αποκλείονται ελληνικά νησιά από την επικοινωνία με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμα και για πτήσεις έκτακτης ανάγκης.
Η Τουρκία την Παρασκευή 13 Μαϊου, απάντησε με δική της ΝΟΤΑΜ, την Α2203/16 την ειδοποίησε ότι η τουρκική άσκηση BEYAZ FIRTINA θα γίνει κανονικά στις 16 και 17 Μαϊου, προσθέτοντας τις περιοχές που είχε απορρίψει η Αθήνα.

Σύμφωνα με το εν λόγο δημοσίευμα του www.onalert.gr  σε απάντηση της εκδοθείσας τουρκικής ΝΟΤΑΜ  μεταξύ τον άλλων μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί δεν αποκλείεται το ΓΕΕΘΑ να διατάξει την Δευτέρα που ξεκινάει η τουρκική άσκηση στα συγκεκριμένα σημεία, ενεργοποίηση της Δύναμης Δ

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline