Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Πήλιο και Σποράδες.

08/10/2016

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε Πήλιο και Σποράδες πραγματοποιεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής :

«Η κινητή οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας το οδοιπορικό της στη Μαγνησία παρέχοντας δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών των σχολείων ανατολικού και νοτίου Πηλίου και των Βορείων Σποράδων, μετά από πρόσκληση και με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

 

Το πρόγραμμα για την προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών που τελεί υπό την αιγίδα της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου από τη Ζαγορά και θα επεκταθεί σε όλο το δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, στο δήμο Νοτίου Πηλίου και στις Βόρειες Σποράδες, όπου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Οκτωβρίου.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με κλιμάκιο από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα εξετάσει περισσότερους από 1.000 μαθητές, θα γίνει καταγραφή του επιπέδου της στοματικής τους υγείας, ενώ οι οδοντίατροι θα κάνουν ενημέρωση για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και θα διανέμουν φυλλάδια προς τους γονείς.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Επόμενοι σταθμοί της κινητής μονάδας:

● 10-12 Οκτωβρίου στο Πήλιο (Αργαλαστή, Λαύκος, Προμύρι, Μηλίνα, Τρίκερι)

● 14-19 Οκτωβρίου: Σκιάθος

● 21-25 Οκτωβρίου: Σκόπελος (Σκόπελος, Γλώσσα, Κλήμα)

● 26-27 Οκτωβρίου: Αλόννησος

Ευχαριστούμε θερμά την Hellenic Seaways και το τουριστικό γραφείο Ferrytraveller για την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων μετακίνησης των στελεχών, των οδοντιάτρων και των οχημάτων

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στο Πήλιο και τις Σποράδες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 2410-560900, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.»

 

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline