Δωρεά Βιοτράπεζας 370.000 δειγμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΝΑ) «Λαϊκό»

14.08.2016

Στην  δωρεά της βιοτράπεζας του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) στο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΝΑ) «Λαϊκό» προχώρησε το  Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας AIDS & Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων" και ο ιδρυτή της προαναφερόμενης μιοτράπεζας, κ. Άγγελος Χατζάκης, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η βιοτράπεζα του  Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αποτελούμενη από περισσότερα από 370.000 ανθρώπινα  δείγματα

Πέρα της μεγάλης επιστημονικής της αξίας η εμπορική αξία της εν λόγω βιοτράπεζας υπερβαίνει τα 64 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με σχετική μελέτη εξειδικευμένης εταιρείας.

Στα πλαίσια της δωρεάς πέραν των δειγμάτων παραδίδεται στο ΓΝΑ «Λαϊκό» το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού (ψυγεία κλπ) για την διατήρηση των δειγμάτων καθώς και του ειδικευμένου πληροφοριακού συστήματος της Βιοτράπεζας.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline