Α ρε Μακρυγιάννη… 200 χρόνια μετά, όραμα τους είναι να γλιτώσουμε τους σκουπιδοτενεκέδες…

28.07.2016

Άρθρο του Γιώργου Πετράκη / Πηγή : http://mignatiou.com

Το χούι φεύγει τελευταίο. Η κυβέρνηση αυτή που έχει να επιδείξει μόνο μια εντυπωσιακή σε παγκόσμιο επίπεδο ικανότητα εξαπάτησης της κοινής γνώμης έχει παρασυρθεί από αυτή την επιτυχία της.

Και με δεδομένο ότι η αντιπολίτευση είναι του επιπέδου Λεβέντη, με τα πρώην μεγάλα κόμματα ενοχοποιημένα από την κατάντια που βρέθηκε η χώρα στην μεταπολίτευση, επιχειρεί να εμφανιστεί η Αριστερά σαν να προήλθε από παρθενογένεση.

Δεν είχε καμία ανάμιξη στο αρρωστημένο σκηνικό που στήθηκε στην Μεταπολίτευση, η Αριστερά… Ήταν αθώα περιστερά…

Ο κ. Τσίπρας αφού μας φόρτωσε ένα ακόμη Μνημόνιο ετοιμάζεται όπως λέει να οδηγήσει την χώρα στην “Νέα Μεταπολίτευση” στην “Νέα Ελλάδα του 2021”.

Βεβαίως ο στόχος για μια «Νέα Ελλάδα» σε τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες θα έλεγε κανείς ότι είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος… Τουλάχιστον για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα.

Όμως ο κ. Τσίπρας με το εμπνευσμένο αυτό σύνθημα του (που είχε υπάρξει και σύνθημα του Α. Σαμαρά, όταν είχε αρχίσει η κατρακύλα της κυβέρνησης του) επιχειρεί να μας τραβήξει την προσοχή από την πραγματικότητα.

Είναι όπως όταν πιέζεις το δάκτυλο στην γυάλα, πλησιάζει το χρυσόψαρο και με το άλλο χέρι βάζεις στην γυάλα την απόχη και ούτε καν προλαβαίνει να καταλάβει ότι πιάστηκε στο διχτάκι…

Ο υπαινιγμός είναι σαφής: μετά τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, τον Καποδίστρια, διακόσια χρόνια μετά παίρνει την σκυτάλη ο Αλέξης Τσίπρας….

Ο κ. Τσίπρας μας παρουσιάζει τον στόχο του, αλλά εφόσον όπως όλοι φανταζόμαστε ότι τα «εγκαίνια» της «Νέας Ελλάδας» θα γίνουν και για λόγους συμβολισμού την 25η Μαρτίου 2021, δεν μας λέει πως θα την βγάλουμε μέχρι τότε.

Πως θα την βγάλουμε καθαρή ως πολίτες και ως χώρα τους 58 μήνες που απομένουν.

Ο κ. Φλαμπουράρης, εξήρε και πρόβαλε ως ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι «τουλάχιστον δεν ψάχνει ο κόσμος στους σκουπιδοτενεκέδες».

Υπάρχουν εξηγήσεις πολλές γι’ αυτό που είπε ο κ. Φλαμπουράρης: δεν κυκλοφορεί στους δρόμους που κυκλοφορούν οι κοινοί θνητοί. Οι αρμόδιες αρχές έχουν εξαφανίσει για λόγους ασφαλείας τους σκουπιδοτενεκέδες από την γειτονιά του κ. Φλαμπουράρη.

Υπάρχει και μια ακόμη εκδοχή: στους σκουπιδοτενεκέδες βρίσκεις τελικά όλο και λιγότερα πράγματα, καθώς όλο και λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν περίσσευμα για πέταμα…

Αλλά ακόμη κι αν είχε δίκιο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί στις αρχές του 21ου αιώνα σε μια χώρα στην οποία έβαλες το χεράκι σου για να διαλυθεί, που άρπαξες την εξουσία με το σύνθημα ότι όλα αυτά ήταν ένα πονηρό σχέδιο των εχθρών του λαού και υπήρχε η εύκολη συνταγή που μόνο ο κ. Τσίπρας (και ο κ. Καμμένος) είχαν στο μυαλό τους, να μιλάς για «Νέα Ελλάδα».

Και να καταλήξεις μετά από ενάμιση χρόνο να λες, ότι…

Ναι ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία από τις κυβερνήσεις της Αριστεράς,

Ναι, διαλύθηκε η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

Ναι, διαλύθηκε η μεσαία τάξη,

Ναι, βιάστηκαν παρά φύση οι ιδιοκτήτες ακινήτων,

Ναι, φτωχοποιήθηκαν πλήρως οι συνταξιούχοι, ενώ οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μετατράπηκαν σε νέους προλετάριους,

Ναι, οι εργαζόμενοι με ελαστική σχέση εργασίας είναι πλέον η πλειοψηφία κι εσύ να πανηγυρίζεις ότι γλύτωσες τον κόσμο από τους σκουπιδοτενεκέδες (που είναι και αυτό ψέμα)…

Ο κ. Τσίπρας όμως πέφτει στην παγίδα εκείνων που πιστεύουν, ότι η ίδια μπλόφα μπορεί να πιάνει πάντοτε το ίδιο καλά.

Και ότι όσο έχει απέναντι του ένα απολειφάδι του ΠΑΣΟΚ, μια χαοτική κεντροαριστερά και μια απολύτως προβληματική ΝΔ με τον αρχηγό της να μην μπορεί ακόμη να βρει ούτε βηματισμό ούτε το κύρος που απαιτείται ,θα παίζει μπάλα εκ του ασφαλούς. Έρκη να ακολουθεί την τακτική Κ. Καραμανλή.

Τον θυμάστε τον Κώστα Καραμανλή; Η χώρα βούλιαζε και αυτός την μια εβδομάδα πάσαρε σενάρια ανασχηματισμού. Την επόμενη, σενάρια εκλογικού νομού και την τρίτη έβγαζε το χαρτί της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Και τσούλησε έτσι άκοπα αβάδιστα και άσκοπα τα τρία τελευταία χρόνια της θητείας του…

Το ίδιο νομίζει ότι μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας. Μη έχοντας να δώσει άρτο κι αφού πήρε και τα ψίχουλα που είχαν απομείνει, θέλει να προσφέρει θέαμα…

Την μια κτυπάει την διαπλοκή (εκείνη που δεν του κάνει τα χατίρια φυσικά), την άλλη θυμάται την απλή αναλογική. Φάγαμε ένα, ενάμιση μήνα με τον εκλογικό νόμο. Και ποιος χόρτασε από αυτό;

Τώρα, που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και οι νέες περικοπές σε συντάξεις, είναι η ώρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ελπίζει ότι και πάλι θα βγάλει ένα δίμηνο, με τη συζήτηση νομίζει ότι θα βάλει την Φώφη να αρπαχτεί με τον Βενιζέλο, ότι θα στριμώξει τον Θεοδωράκη με τον Λεβέντη δεν ασχολείται , και ότι θα βάλει και την ΝΔ να μαλλιοτραβιέται για το εάν θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό .

Αυτή τη στιγμή η χώρα ακόμη βουλιάζει. Αυτή η κυβέρνηση για το μόνο που νοιάζεται, τώρα που νοιώθει το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια της, είναι να γαντζωθεί στην εξουσία.

Και η κυβέρνηση ξέροντας τι περιμένει την χώρα το φθινόπωρο του 2016, ταΐζει σανό για τους ενδόξους εορτασμούς της «Νέας Ελλάδας» της 25ης Μαρτίου 2021… Μέχρι τότε, μέχρι να αναδειχθεί ο «διάδοχος» του Μακρυγιάννη, θα έχουμε πολλούς σκουπιδοτενεκέδες να γυαλίσουμε ακόμη…

http://mignatiou.com/2016/07/a-re-makrigianni-200-chronia-meta-orama-tous-ine-na-glitosoume-tous-skoupidotenekedes

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline