Δωρεά ομογενών Καλιφόρνιας στην Ζάκυνθο

30.08.2016

Σημείο αναφοράς και συναντήσεων αποτελεί κάθε χρόνο η Ζάκυνθος για τους ανά τον κόσμο Ζακυνθινούς που έρχονται όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά κυρίως να προσκυνήσουν τον Αγιο Διονύσιο, να δουν τους συγγενείς τους και να πάρουν μαζί τους λίγο από τον τόπο τους.

Ταυτόχρονα, προχωρούν και σε σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας πως η πατρίδα είναι ιδέα.

Μια άσβεστη φλόγα που ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια, ξεπερνώντας όχι μόνο τη φθορά του χρόνου, αλλά και τις κάθε είδους κρίσεις.
Και αυτό διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά, μέσα από την κίνηση προσφοράς και εθελοντισμού του Συλλόγου των Αποδήμων Ζακυνθινών

Καλιφόρνιας να προσφέρει στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Ποπολάροι» το ποσό των 5.900 δολαρίων ως ενίσχυση για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει.

Παρουσία του Προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη και των «Ποπολάρων» Γιάννη Γρέκα, ο κ. Νίκος Βλαχιώτης από τους απόδημους της Καλιφόρνιας παρέδωσε την επιταγή ενώ αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα έμπρακτες στηρίξεις που έχουν γίνει σε ένα Φορέα που έχει πραγματικές ανάγκες να ανταπεξέλθει.

Τελικά, οι απόδημοι συμπατριώτες μας είναι διπλά Ζακυνθινοί. Μέσα από τις δραστηριότητές τους, αντιλαμβάνεσαι ότι παρόλο που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα των ιδανικών, της γλώσσας, των ηθών, της εκκλησίας, των εθίμων και του πολιτισμού.

www.ekirikas.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απογοητευμένοι οι Απόδημοι για το θέμα της ψήφου
Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline