Μνήμες νοσταλγίας στη 3η γιορτή Απόδημου Ελληνισμού

28.07.2016

Φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό «Η αυτού Μεγαλειότης, ο Έλληνας Μετανάστης».

Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα της διασποράς απ' όλη την υφήλιο, που σκοπό έχει να καταδείξει και να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσει τη σύνδεσή του με την πατρική γη.

Μετείχαν διακεκριμένοι ομογενείς και εκπρόσωποι από την πολιτικής, την εκκλησία, την ιατρική και τον πολιτισμό.

Μεταξύ των διαπρεπών ομογενών που βραβεύτηκαν ήταν ο γλύπτης Φλώρος Νικόλαος, ο ιστορικός και συγγραφέας Τόνυ Χατζηδημητρίου, ο χειρουργός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο Πολ Κοτρώτσιος και η πριγκίπισσα της Σερβίας Κατερίνα.

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης διατέθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού.

Ενώ η 4η συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού προγραμματίζεται για το 2017 στη Νέα Υόρκη. 

Στην εκδήλωση υπήρχε παράλληλα πλούσιο φωτογραφικό υλικό,  παλαιότητας μέχρι και 120 χρόνων, όπου καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από το ταξίδι και την καθημερινότητα των ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής τους.

Η εκδήλωση αυτή όπως τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μαίρη Ρυσσάκη είναι αφιερωμένη στον Έλληνα και Ελληνίδα της διασποράς από όλη την υφήλιο, που σκοπό έχει να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του Ελληνισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε έκθεση με εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό, παλαιότητας και 120 χρόνων, όπου καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από το ταξίδι και την καθημερινότητα των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής. 

Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στη 3η συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού είναι:

Ζάππας Ευάγγελος, Εθνικός Ευεργέτης, Φόρος Τιμής για τα 151 χρόνια από το θάνατό του Antypas Sotiris, ex President of Hellenic Congress of Quebec and of Canadian Hellenic Congress 
Diamataris Antonios, Publisher, Director “National Herald” New York

Essaris James, CEO, “Metropolitan Parking”

Floros Nikos, Sculptor

Dr. Gouletas Dame Evangeline, Chairman and CEO, Skyline Equities

Hadjidemetriou Tonis, Historian-Author

Dr. Hionis D. Marinos, Medical Doctor

HRH CROWN PRINCESS KATHERINE OF SERBIA

Konstantinidis M Konstantinos, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery, Ohio State University, USA. Chairman, Dept. of General, Bariatric, Laparoscopic & Robotic Surgery, Athens Medical & Pediatric Center.

http://www.neakriti.gr/

 

Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline