Οι απόδημοι της Αυστραλίας στηρίζουν την Ι.Μ. Δουραχάνης

11.07.2016

Μέχρι το μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας έφτασε η απήχηση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης και αυτός ήταν ο λόγος που ώθησε τον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 2mm να συμπεριλάβει τη δομή στον φετινό του ραδιομαραθώνιο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σίδνεϊ διοργανώνει κάθε χρόνο έναν ραδιομαραθώνιο στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες της Αυστραλίας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθούν τρία ελληνικά ιδρύματα. Η βοήθεια προσφέρεται σε είδος, που κάθε φορά καθορίζεται από τις τρέχουσες ανάγκες κάθε ιδρύματος. Τα δυο από τα ιδρύματα παραμένουν τα ίδια κάθε χρόνο: το ένα είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, που προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς, και το άλλο το Ίδρυμα Αναπήρων Παιδιών με Χρόνιες Ανίατες Παθήσεις Κιβωτός Αγάπης στην Πάτρα. Το τρίτο αλλάζει κάθε φορά και φέτος η Μονή Ντουραχάνης ήταν εκείνη που επιλέχθηκε, καθώς οι διοργανωτές του ραδιομαραθώνιου ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια στην Ήπειρο και σε κάποιο από τα ιδρύματά της, που στέκονται στο πλευρό ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. 
Για να παραδώσει τη βοήθεια ταξίδεψε στα Γιάννενα ο διευθυντής του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού σταθμού 2mm Ιωάννης Μεράβογλου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου παρέστη σε μια μικρή εκδήλωση για την παράδοση των τροφίμων αξίας 10.000 ευρώ στους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Δουραχάνης. 
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού του δήμου Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας και οι εκπρόσωποι της Μονής Δήμητρα Πολίτσου και Φίλλιπος Γιωβάνης ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Μεράβογλου και το πλήθος των απόδημων Ελλήνων που ζουν στην Αυστραλία για τη σκέψη και την προσφορά, ενώ τη χαρά του εξέφρασε και ο παπά-Θανάσης. «Η επικοινωνία μας με την ομογένεια στην Αυστραλία θα συνεχιστεί και για άλλους καλούς σκοπούς», τόνισε ο κ. Κολόκας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του δήμου Ιωαννιτών καθώς και τη δέσμευση για περαιτέρω αγώνα βοήθειας των συνανθρώπων μας.

http://www.agon.gr/
Τα cookies είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του halandriallilegiis.gr και την βελτίωση της εμπειρίας σας όταν το επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Decline